ErKriDO Een letterwoord voor Eric, Kristien en Dorien.

Toen Dorien deel uitmaakte van de kindergemeenteraad, organiseerde ze samen met nichtje Heleen drie jaar op rij een speelmarathon voor Kom op tegen kanker.

In 2004 werd Dorien ziek en na 9 maanden verloor ze haar strijd tegen de hersentumor. Als ouders wilden we in Doriens voetsporen treden. Daarom organiseren we elk jaar, sinds 2008, een benefietavond rond Valentijn met mogelijkheid tot een diner. Scala &KolacnyBrothers beten de spits af, gevolgd door Laïs in 2009. Die eerste campagne 2008-2009 bracht ruim 23 000 euro in het laatje voor het goede doel.

 

 

Een enthousiaste groep

Maar ErKriDo werd groter: vrienden van Dorien, Eric en Kristien steunden het project met raad en daad. Zo ontstond een enthousiaste groep vrijwilligers die naast het benefietconcert ook nieuwe initiatieven hielpen realiseren zoals de verkoop van hartjes, deelname aan het plantjesweekend, 1000km trappen tegen kanker,… Allemaal ten voordele van Kom op tegen kanker, met één doel voor ogen: een wereld zonder kanker.

 

Voor altijd ErKriDo

En we weten dat het nodig is, wetenschappelijk onderzoek naar kanker en mogelijke behandelingen. We weten uit ervaring dat patiënten en hun familie nood hebben aan ondersteuning… Eind 2019 werd een ongeneeslijke tumor vastgesteld bij Eric. Op 2 oktober 2020 namen we afscheid van de bezieler van ErKriDo. Dankzij de steun van velen werden die intense maanden gevuld met schitterende lichtpuntjes, mooie momenten met vrienden, collega’s, muziek en wandelingen.

 

“Kom op tegen Kanker waakt er als goed doel over dat het ingezamelde geld effectief naar de strijd tegen kanker gaat.”

 

Heb je kaarten voor concert of diner besteld en wil je die via overschrijving betalen, gebruik dan het rekeningnummer van ErKriDo vzw: BE77 9501 1452 8942

 

Onze 1000 km-teams steunen? Dat doe je via deze link .

 

Een gift rechtstreeks naar Kom op tegen kanker, maar met de intentie ErKriDo vzw te steunen, doe je zo: stort een bedrag op de rekening van Kom op tegen kanker BE03 4886 6666 6684 met vermelding 110-188-436 – gift – ErKriDo.

Via Kom Op Tegen Kanker krijg je een fiscaal attest als je minstens 40 euro overschrijft.