Het Erkridoplein

een herinnering aan iedereen die we missen door kanker

Op 6 oktober 2022 besliste de gemeenteraad van Buggenhout om dit plein om te dopen tot het Erkridoplein. Een plek die het verhaal vertelt van ErKriDo: een letterwoord voor Eric, Kristien en Dorien. Maar ook een plek waar we kunnen stilstaan bij het verdriet om wie we missen en dankbaar zijn om het leven dat we samen deelden.

Spelen voor het goede doel

Amper tien jaar, en toch organiseerde Dorien samen haar nichtje Heleen en de kindergemeenteraad van Buggenhout in 1999 een speelmarathon. Het concept? Zo veel mogelijk spelen en plezier maken. En natuurlijk centjes inzamelen voor Kom op tegen Kanker. De Buggenhoutse kinderen speelden daarna nog twee edities voor het goede doel.

Maar in 2004 moest Dorien zelf de strijd aangaan tegen een hersentumor. Een ongelijke strijd, die ze na negen maanden verloor.

ErKriDo: een groep vrienden die opkomen tegen kanker

Eric en Kristien wilden in Doriens voetsporen treden en startten in 2007 het actiecomité ErKriDo. In 2008 organiseerden ze voor het eerst een Herdenkingsconcert ten voordele van Kom op tegen Kanker.

ErKriDo groeide: vrienden van Dorien, Eric en Kristien steunden het project met raad en daad. Zo ontstond een enthousiaste groep vrijwilligers die het concert in goede banen leidden, maar ook hartjes en plantjes verkochten, 1000 km trapten, Dodentochten wandelden… Allemaal met dezelfde droom: een wereld zonder kanker.

ErKriDo vzw gaat door

Eind 2019 stelden artsen ook bij Eric een ongeneeslijke tumor vast. Op 2 oktober 2020 nam ErKriDo afscheid van zijn bezieler. De steun van zoveel mensen vulde die intense maanden met schitterende lichtpuntjes en mooie momenten om te koesteren.

Maar het verhaal van ErKriDo vzw stopt niet. Gedreven blijft de groep vrienden acties en evenementen organiseren ten voordele van Kom op tegen Kanker. Tot die ene droom werkelijkheid wordt.

Op 12 februari 2023 opende ErKriDo samen met Lokaal Bestuur Buggenhout dit plein waar leven mag heersen en pijn mag zijn.

“Het is niet wat we hebben meegemaakt dat ons maakt tot wie we zijn, wel hoe we er mee omgaan.”

%d bloggers liken dit: